Nyitólap
Bunyevácok ...
    ...nem horvátul
       beszélnek
    ...nem horvátok
Bizottsági tájékoztató
Pro és contra
Nyelv+szótár
Vers zene kolo
Népszokások
Szótár
Családnevek
Neves bunyevácok
Történelem
Származás, őshaza
1848-49.
TRIANON
KÁDÁR & TITÓ
Aláírásgyűjtés
Könyvek, újságok
Kisebbségi jogok
Tudomány MTA
Holokauszt
Támogatók
Vendégkönyv
Etnobiznisz
Sajtónak
Kapcsolat

A mlt vben (2009) megkrtk a Magyar Tudomnyos Akadmia llsfoglalst a bunyevc nemzetisgrl. Ezt az j elnk ellenjegyzsvel korrekt mdon meg is kaptuk [lsd: albb], rmmel konstatlva annak biztat tartalmt, 2009 vgn el szerettk volna rni, hogy az Orszgos Vlasztsi Bizottsg mltnyossgi alapon tekintsen el az ismtelt alrsgyjts szksgessgtl. Ezt sajnos jogi felhatalmazs hinyban elutastotta a testlet, ugyanakkor j kezdemnyezs benyjtsra sztnztek bennnket. Ez janur els napjaiban meg is trtnt, amit az OVB tisztelend mdon az idei v els lsn el is brlt, s 3/2010 OVB szm hatrozatval ismt zld utat biztost szmunkra. Amint e hatrozat jogerre emelkedett s megkaptuk a hitelestett alrsgyjt v alappldnyt, azon nyomban elindtottuk a gyjtst.

Az alrsgyjtsben az rdekldk forduljanak a bunyevc np nemzetisgi elismertetsre irnyul npi kezdemnyezs elindtjhoz, Muity Mijohoz az albbi, helyi tarifval hvhat o621200-1258 szmon vagy emailben a bunyevac@baja.hu cmen.

A vonatkoz trvny rendelkezseinek megfelelen - lsd Ve. 118/A. (1) bekezdsben foglaltak - 2010. augusztus 24-n az erre biztostott hatridn bell tadtuk a 2009 oktberi helyhatsgi vlaszts miatt megszaktott alrsgyjtsi folyamat els fordulja alatt sszegyjttt tmogat alrsokat tartalmaz veket az Orszgos Vlasztsi Iroda kpviselje rszre, aki azokat egy tads-tvteli jegyzknyvben rgztettek szerint az Orszgos Vlasztsi Bizottsg elnke megbzsbl tvette.

rdekldsnkre megtudtuk, hogy ebben a stdiumban nincs lehetsg arra (krsnk esetn sem), hogy az OVB egy idkzi kontrollt vgezzen az tvett alrsok kapcsn, mint elhangzott, k most nem feldolgozsra, hanem megrzsre vettk t azokat az veket, melyek a majdani novemberben folytatd alrsgyjts alatt megszerzett s hasonl mdon leadott lrsokkal egytt kerlnek feldolgozsra, megllaptva azt, hogy tartalmaznak-e legkevesebb 1000 olyan hiteles alrst, ami bunyevc mozgalmunk tovbbhaladshoz szksges.

A tmogat alrsok gyjtsnek a folytatsra szmtsaink szerint 2010. november 15. napjtl lesz/van/volt lehetsgnk tovbbi szk 3 hten t.